Cub Cadet                   
   
Unbenanntes Dokument

FUNKTIONER

MTD SnowThorX vinter motor

Alla MTD snöslungor är utrustade med motorer speciellt anpassade för snö och låga temperaturer. Reglage och spakar är extra stora för att de ska kunna regleras med tjocka vantar.

MTD “Xtreme-snöskruv”

I stället för en brytbult vid varje halva har "Xtreme"-snöskruven en brytbult på varje individuell snöskruv. Detta för att skydda snöslungan från överbelastning, vilket kan medföra dyra reparationer. Snö och is hackas snönder av snöskruvens vassa skär innan den matas till impellern. Med den avancerade "Xtreme-snöskruven" får man en robustare och effektivare snöslunga som klarar att hacka sig igenom packad snö och is.

Släpskor

Alla våra 2-stegs snöslungor är utrustade med släpskor som kan regleras för att anpassa snöröjningen till underlaget. Röjer man snö på grus bör man ställa upp snöskorna så inte snöslungan plockar grus.

Kopplingslås

Alla OPTIMA modeller kommer med kopplingslås som gör det möjligt att manövrera snöslungan med en hand. Med en hand ledig kan man reglera utkastaren eller hastighet under drift.

MTD OPTIMA Chute-Adjustment with 4-way Joystick

Adjust the throwing direction and distance conveniently with a 4-way Joystick on the dashboard in no time. With its locking system the chute will reliably stay in place after you‘ve set it to the desired position.

MTD OPTIMA FINGERTOPPSSTYRNING

Servostyrning kontrollerad med fingertopparna.
Gör det oerhört smidigt att kontrollera vart snöslungan skall gå.
Fingertoppsstyrningen gör att jobbet går fortare och bekvämare.

Balanssystem (för modell ME 66 T):

1. Packad snö

När man sätter spaken i läget längst bak flyttar man vikten framåt. Detta är bra vid hård packad snö.

2. Normal snö

I detta läget tillåts användaren att enkelt manövrera snöslungan i normala snöförhållanden.

3. Grusposition

Använd denna position när snöröjning sker på grus för att förhindra att snöslungan tar med sig gruset.

4. Transportläge

När spaken är i transportläge höjs intagshuset från marken så att det blir lättare att flytta snöslungan när den inte är i användning.