Cub Cadet                   
   
Unbenanntes Dokument

Hur man väljer rätt trädgårdstraktor eller MINIRIDER!

Typ av gräsmatta

Om du har en kuperad eller ojämn gräsmatta så bör du välja en produkt med bredare hjul och lite kraftigare motor. Våra flytande klippdäck anpassar sig efter gräsmattans konturer.

Storlek på gräsmattan

Storleken på gräsytan som ska klippas är även den en viktig faktor för att välja rätt produkt. För att lättare se vilken arbetsbredd som passar bäst, se tabellen nedan eller titta efter symbolen som finns brevid alla åkgräsklippare.

Uppsamling

För att nå ett professionellt och rent resultat är uppsamling ett optimalt alternativ. Allt gräsklipp samlas upp och kan komposteras. Alla trädgårdstraktorer med uppsamlare kan enkelt tömmas från förarsätet.

Utkast

Gräsklippet kan kastas ut med hjälp av deflektor. Detta rekommenderas då gräset kan ligga kvar på gräsmattan och när gräset är vildvuxet eller vått.

Mulching

Mulching har den fördelen att gräsklippet gödslar gräsmattan. Detta innebär att gräsklippet med fördel kan användas som ett naturligt gödningsmedel. Mulching rekommenderas under varma och torra sommartider då mulching motverkar att gräsmattan torkar ur. Samtliga modeller kan konverteras med mulchkit.

   

 

Med några enkla steg kan man anpassa sin trädgårdstraktor efter säsongens behov. Välj hur du vill göra med gräsklippet och köp till mulchkit eller uppsamlare om det inte följer med som standard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Utkast
2. Uppsamling

1. Utkast
2. Uppsamling
3. Mulching

Kan utrustas med tillbehör för
flera olika klipprekniker

Transmission

Transmatic transmission

Shift-on-the-go. Transmatic transmissionen gör det möjligt att ändra hastighet under tiden du kör utan att stanna och växla. Välj helt enkelt körriktning, sätt den önskade hastigheten med hjälp av växelväljaren i instrumentpanelen. Den angivna växeln blir då den maximala hastigheten. Med hjälp av fotpedalen kan man reducera hastigheten till önskad fart. Trycker man ner pedalen helt så stannar maskinen. Genom att släppa upp pedalen återgår trädgårdstraktorn till den inställda hastigheten.

Hydrostatisk transmission

Den hydrostatiska transmissionen möjliggör smidig och exakt manövrering. På våra modeller med bakutkast reglerar man hastigheten genom en fotpedal och kan där med hålla båda händerna på ratten. Modellerna med sidoutkast har ett bekvämt handreglage som styr både körriktning och hastigheten. Hydrostatisk transmission är moderna, självsmörjande och så gott som underhållsfria. Ingen körning blir så mjuk och exakt som med hydrostatisk transmission.

Smart i varje detalj

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ergonomiskt placerade reglage

Gräsvänliga däck

Klippdäck med antiskalphjul
för att skydda gräsmattan

Tömning från förarposition
(LE 130)

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liten vändradie på endast 46 cm

 Trädgårdstraktorer med integrerad uppsamlare har två knivar som roterar mot varandra. De skickar upp gräsklippet till uppsamlaren på ett optimalt sätt

 

Fullt fällbar motorhuv

 

Lågbygt chassi för enkel på och avstigning

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pivoterande framaxel för
bekväm framkomlighet
i ojämn terrängSpolmunstycke för enkel rengöring av klippkåpans undersida (OPTIMA modellerna)